Voorstellen nieuwe voorzitter Wijkcentrum Den Hoender

Mijn naam is Lilian Jans-Beken (53) en ik wil graag jullie nieuwe voorzitter zijn voor Wijkcentrum Den Hoender. Nadat ik hoorde dat het wijkcentrum mogelijk zou moeten sluiten als er zich geen nieuwe vrijwilligers zouden melden, wilde ik mijn steentje bijdragen aan deze belangrijke ontmoetingsplek in onze wijk. Als dochter van Piet en Annie Jans-Beken, die zich ruim 20 jaar als vrijwilliger hebben ingezet voor Den Hoender, weet ik hoe belangrijk deze plek is voor de vele wijkbewoners voor ontspanning en sociale contacten.

Samen met mijn man Jaap Bijman en mijn moeder woon ik aan de Langeweg. Ik ben in dit huis geboren, ging er naar de Dr. Poelsschool en speelde als kind met de buurtkinderen van ‘t Desselke. Ik was lid van de verschillende jeugdclubs en ging naar de kinderdisco in de “Gele Brak” zoals Den Hoender toen nog heette. Later verhuisde ik naar Veltum, Broekhuizenvorst, Wanssum en Oudorp (NH). Sinds 2020 woon ik weer in mijn geboortehuis en ik voel me hier weer net zo thuis als vroeger.

Mijn dagen vul ik als freelance docent in het hoger onderwijs. Ik ben psycholoog van beroep en ik geef toekomstige psychologen, sociaal werkers en verpleegkundigen les in verschillende vakken. Gelukkig kan ik veel van mijn werk thuis doen zodat ik ook nog tijd overhoud voor mijn man, mijn familie en vrienden en voor hobby’s. Zo zwem ik twee keer in de week, zing in een koor, lees en handwerk graag, en kun je me vinden in de moestuin. Verder ga ik graag op pad in en om ons mooie Venray.

Als voorzitter van Den Hoender wil ik de wijkbewoners samenbrengen door het organiseren en ondersteunen van activiteiten voor en door wijkbewoners. Ik wil er op die manier voor zorgen dat Den Hoender een laagdrempelige, sociale en verbindende plek is waar alle wijkbewoners elkaar op respectvolle en gastvrije manier kunnen ontmoeten. Dit doe ik samen met de andere bestuursleden, alle vrijwilligers, samenwerkingspartners en wijkbewoners. Samen, want iedereen heeft een talent dat kan helpen om ons wijkcentrum Den Hoender open te houden. Ik hoop jullie snel te ontmoeten!

Hartelijke groeten,
Lilian Jans-Beken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *