Zin in Zingen

Wim Smits is in 1995 begonnen met Zin in Zingen in Den Engel. Hij heeft met zijn team 32 avonden verzorgd. Gerrit Reintjes heeft daarna het stokje van hem overgenomen. Op zondag 9 maart 2003 was hun eerste presentatie in Wijkcentrum Den Hoender. Sindsdien zijn er 76 edities georganiseerd door Gerrit Reintjes. Op zondag 10 december 2023 is de 108e editie van Zin in Zingen in Den Hoender.

Hobbymarkt 2024

Zondag 17 maart 2024 organiseert Wijkcentrum Den Hoender een hobbymarkt. Er zullen veel verschillende hobby’s te zien zijn en er zullen ook zelfgemaakte producten verkocht worden. Bovendien kunt u deelnemen aan een workshop Zentangle. U bent welkom tussen 13:00 en 17:00 uur en zoals altijd is de entree gratis.

Solo Soos

We willen u uitnodigen voor de Solo Soos, een speciale middag voor alleenstaande ouderen in Wijkcentrum Den Hoender. Het doel van de Solo Soos is om oudere mensensamen te brengen en nieuwe vriendschappen te ondersteunen. Wissel ervaringen uit en maak plannen om samen activiteiten te ondernemen, dit alles onder het genot van een drankje.

Solo Soos in Wijkcentrum Den Hoender

Als oudere alleenstaand zijn kan soms een uitdaging zijn, maar bij de Solo Soos willen we een warme en gastvrije omgeving creëren waar u nieuwe vriendschappen kunt sluiten en genieten van het gezelschap van gelijkgestemde mensen uit Venray. Of u nu nieuw bent of hier al jaren woont, iedereen is welkom om deel te nemen.

De eerste Solo Soos is op 26 oktober van 14:00 tot 16:00 uur. De Solo Soos is een gratis activiteit van Wijkcentrum Den Hoender. U kunt gewoon binnenlopen, aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis. We hopen u te verwelkomen op de Solo Soos en kijken ernaar uit om samen met u een leuke middag door te brengen. Breng gerust andere alleenstaande vrienden, kennissen of buren mee, want hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Laten we samen de Solo Soos opzetten om verbinding in onze gemeente te versterken en nieuwe vriendschappen te smeden. Tot ziens in Wijkcentrum Den Hoender!

Het nieuwe seizoen staat voor de deur!

Vanaf 1 juli heeft Wijkcentrum Den Hoender een nieuw bestuur. Lilian Jans-Beken en Mari Pelzer zullen samen met de vrijwilligers aan de slag gaan. Ze zijn gestart met het Zomeravondcafé afgelopen zomer. Iedere vrijdagavond was het wijkcentrum open voor de buurtbewoners. Hier is goed gebruik van gemaakt en ze hebben gezellige avonden gehad.

Nu staat het nieuwe seizoen voor de deur en ook nu heeft Den Hoender veel activiteiten te bieden. Uiteraard hebben ze weer het populaire kaartconcours op donderdagavond.  En wist u dat ze op maandagavond een gezellige sjoelclub hebben? Zij zoeken nog nieuwe leden dus kom gerust eens kijken vanaf 19:30 uur. Op woensdagmiddag hebben ze vanaf 14:00 uur een kleine club dames die samen handwerken. U bent bij beide activiteiten van harte welkom!

Vanaf dit seizoen kun u iedere 2e zaterdag van de maand kosteloos vanaf 20:00 uur gezellig komen dansen met muziek voor jong en oud. Voor september hebben zij het fantastische Duo Alpengold weten te strikken. Deze muzikanten spelen prachtige dansmuziek en maken er een fantastische avond van.

Dit is niet de enige muziek in Wijkcentrum Den Hoender. Van een geheel andere orde is Bands Op Zondag Middag. Iedere laatste zondagmiddag van de maand komt er een band muziek maken op het kleine podium. Van moderne pop, heerlijke blues tot rockmuziek. In september hebben wij de band Harrie en de Rest voor u. Toegang is ook dan natuurlijk gratis.

Zondag 10 september is het weer Zin in Zingen. Kom samen leuke liedjes zingen. U mag gewoon binnenlopen. Op 23 september hebben ze hun jaarlijkse Burendag die ze met het Wijkplatform Noord-West organiseren. Wijkcentrum Den Hoender is die middag de plek om te zijn als u in onze buurt woont! Kom gezellig kletsen, eten en van muziek genieten. Aanmelden voor de Burendag BBQ is verplicht.

U ziet, er is genoeg te doen in Wijkcentrum Den Hoender en nieuwe activiteiten staan op stapel. Dit kunnen wij niet zonder onze vrijwilligers. Wilt u ons komen helpen? Dan horen wij dat ook graag. Kijk op onze website www.denhoender.nl voor de meest recente vacatures. Tot ziens in Wijkcentrum Den Hoender!

Dansen in Den Hoender

Onze dansavonden zijn een succes voor de mensen uit de wijk en ver daarbuiten. Daarom heeft Wijkcentrum Den Hoender besloten om deze dansavonden iedere maand te organiseren op de 2e zaterdagavond. Met een keur aan artiesten en muzikanten. En natuurlijk blijft de toegang gratis!

Ons nieuwe logo!

Na 50 jaar nemen we afscheid van het oude logo en gaan we de toekomst tegemoet met dit nieuwe logo!

Wijkcentrum Den Hoender logo

Sjoelclub Den Hoender zoekt nieuwe leden

Wist u dat Wijkcentrum Den Hoender op de maandagavonden een gezellige sjoelclub heeft? De leden sjoelen vanaf 19:30 uur in Wijkcentrum Den Hoender en genieten samen van een drankje en een praatje. Onze sjoelclub is op zoek naar nieuwe leden voor het aankomende seizoen. U kunt zich melden bij Fien Scholten (0478-587579) en vrijblijvend meedoen na de zomervakantie; de schijven glijden weer vanaf 4 september. Zien wij u dan?

Bestuurswisseling

Het is alweer bijna een jaar geleden dat het bestuur van Wijkcentrum Den Hoender een noodkreet verstuurde. Na de vergadering in september vorig jaar hebben Marian Boom, Cees van der Zon, Maarten Houba en Lilian Jans-Beken samen met Anny van der Voorn en Henk Voermans het wijkgebouw open weten te houden voor onze wijk. Henk heeft het bestuur inmiddels verlaten en er zijn al een aantal nieuwe activiteiten geweest zoals dansavonden en Bands Op Zondag Middag. Ook hebben we samen met de wijkbewoners en vrijwilligers ons 50-jarig jubileum mogen vieren. Nu is het tijd om verder naar de toekomst te kijken.

Foto Han Siebers


Onlangs heeft het grootste gedeelte van het bestuur besloten om per 30 juni a.s. hun (bestuurs)taken neer te leggen. Alleen Lilian Jans-Beken blijft aan en het bestuur zal aangevuld worden met Mari Pelzer. Mocht het nodig zijn dan zullen zij op zoek gaan naar extra bestuursleden en vrijwilligers om samen ons wijkgebouw op de kaart te zetten. Houdt dit wijkblad, de plaatselijke media en de berichten op onze website www.denhoender.nl, Facebook en Instagram in de gaten om niets te missen! Wij zien u graag volgend seizoen weer terug in Wijkcentrum Den Hoender.

Zomeravondcafé

Het is weer vakantietijd, activiteiten en clubs liggen stil, en veel mensen gaan een tijdje weg. Dat is heerlijk natuurlijk, maar voor thuisblijvers is het niet altijd gemakkelijk. Als hun familie, vrienden of buren op vakantie zijn, ligt eenzaamheid op de loer.

Wijkcentrum Den Hoender wil hier iets tegen doen en organiseert deze zomer het Zomeravondcafé. Iedere vrijdagavond in juli en augustus is het wijkgebouw open van 19:30 tot 23:00 uur. Kom gezellig langs om te sjoelen, kaarten of iets te drinken in gezelschap van andere wijkbewoners. Tot snel!